Samozavestno na oder

Te kmalu čaka javni nastop in se želiš dobro pripraviti? Te zanima, kakšne so sestavine dobrega govora in kaj je tisto, kar naredi razliko, da si ljudje govor zares zapomnijo? Mogoče pa že veliko nastopaš in bi rad svoj nastop še izboljšal/a? Vas zanima, kakšne trike za dober nastop razkrijeta Chris Anderson v Knjigi TED talks in Carmine Gallo v knjigi Talk like TED?

Odgovore na taka in podobna vprašanja boste izvedeli na poldnevni delavnici Samozavestno na odru.

Izobraževanje bo vodila Nika Močnik, ki se je leta 2012 pridružila TEDxLjubljana. Od takrat naprej aktivno sodeluje pri pripravi govornikov na njihov govor na odru TEDxLjubljana, do sedaj je sodelovala pri pripravi že 104 govornikov. Poleg tega je pripravljala govornike za nastop na dogodkih: Najbolj vroče inovacije (2016), Speak up (2017, 2018, 2019), Poslovni dogodek za stranke Abanke (2017 in 2018), Dobra komunikacija odpira obzorja 2018 in Mladimo prihodnost (2018), skupno 50 govornikov. Nika ima izkušnje tudi z javnim nastopanjem, saj je do sedaj vodila že 80 delavnic, moderirala 6 dogodkov in imela 17 drugih javnih nastopov.

13. 5. 2019 ob 16h:  Več o dogodku / prijava na dogodek

 

Podjetniške delavnice

Te zanima podjetništvo, pa ne veš, kje začeti? Kaj so prednosti in slabosti podjetništva? Kako odpreti s.p. ali d.o.o.? Kdaj pridejo položnice za prispevke? Kako izbrati svoje sodelavce, kako voditi svoj tim? Kakšne davke plačujejo podjetniki? Ali veš, katera podporna okolja te lahko podprejo na začetku podjetniške poti?

Odgovore na taka in podobna vprašanja boste dobili na ciklu podjetniških delavnic.

Prva delavnica z naslovom ABC podjetništva bo razjasnila, kako izgleda odprtje podjetja, zavoda ali društva, katere dokumente potrebujemo za odprtje, pregledali bomo stroške poslovanja podjetja in vas spodbudili, da se podate v podjetniške vode.

Druga delavnica je nadaljevanje prve, namenjena pa je tudi tistim, ki so že podjetniki začetniki. Na predavanju Računovodstvu za podjetnike začetnike bomo podrobno pogledali prispevke, plače, ostale oblike plačil, dohodnino, davke, pomoč družinskega člana ter DDV. Videli boste tudi primer izdaje računa, pogledali v e-davke in sistem UJP. 

ABC podjetništva 3. 6. 2019 ob 16h:  Več o dogodku / prijava na dogodek

Računovodstvo za podjetnike začetnike 4. 6. 2019 ob 16h:  Več o dogodku / prijava na dogodek

 

Delavnica o organizaciji TOP dogodkov

Celodnevna delavnica o organizaciji TOP dogodkov je namenjena vsem, ki bi se radi naučili kako organizirati dogodek ter ga na dan dogodka tudi koordinirati.

Delavnica združuje 1. in 2. del delavnice o organizaciji TOP dogodkov v eno samo delavnico – da v enem dnevu izveste vse skrivnosti profesionalne organizatorke. Dopoldan sprejemate novo znanje in se učite, popoldne pa pridobljeno znanje spravite v prakso! Priporočamo vsem, ki jih čakajo dogodki, in bi si želeli poglobiti svoje znanje o organizaciji in koordinaciji.

19. 9. 2019 ob 09h v Ljubljani:  Več o dogodku / prijava na dogodek

17. 10. 2019 ob 09h v Ljubljani:  Več o dogodku / prijava na dogodek

22. 11. 2019 ob 09h v Ljubljani:  Več o dogodku / prijava na dogodek