Vedoželjnež_Inspriacija2
Vedoželjnež_Inspiracija3
Vedoželjnež_Inspiracija4
Vedoželjnež_Inspiracija1

VEDOŽELJNEŽ

“Blog, ki vam bo razkril majhne in velike skrivnosti profesionalnih organizatorjev dogodkov.”

Vedoželnjež_main3
TIC_Avtor

Organizirajte vaše naslednje poslovno srečanje v Dolenjskih Toplicah

Za vas piše Ekipa TIC Dolenjske Toplice, dne 19. 7. 2023 

Poslovno srečanje

Dolensjke Toplice predstavljajo odlično lokacijo za najrazličnejše dogodke – Foto: TIC Dolenjske Toplice

Dolenjske Toplice ležijo v osrčju topliške doline, med naravnimi zdravilnimi vrelci in v zavetju mogočnega Kočevskega roga. Ime nosijo po številnih izvirih termalne vode, ki so kraju in njegovemu razvoju dali še poseben pečat. Zaradi svoje idilične lokacije, razkošja tišine, umirjenega utripa in naravnih lepot so nadvse primerne za vaše naslednje poslovno srečanje ali druženje drugačne narave.

Že več kot desetletje uspešno krojimo zgodbo kongresnega in kulturnega turizma v tem delu Slovenije ter bogatimo topliško kulturno dogajanje tako, da odpiramo prostor za najrazličnejše aktivnosti tudi številnim gospodarskim in poslovnim subjektom, lokalnim ponudnikom, rokodelcem, ustvarjalcem, društvom, vrtcem, šolam ter drugim posameznikom in organizacijam. To tudi sovpada z našim splošnim ciljem trajnostnega delovanja.

Poslovno srečanje

Idilična lokacija v razkošju tišine – Foto: TIC Dolenjske Toplice

Poslovno srečanje

Usmerjajo se tako v kulturni kot kongresni turizem – Foto: Arhiv občine Dolenjske Toplice

V našem Kulturno kongresnem centru (KKC Dolenjske Toplice), ki se nahaja v samem središču našega kraja, so bili zelo uspešno izvedeni številni projekti: seja Evropskega sveta, strokovni posveti s področij zdravstva, prava, šolstva, srečanje Slovenske turistične organizacije, svečane podelitve dolenjsko-posavske Gazele, praznovanja različnih obletnic, slikarske, fotografske in druge razstave, če omenimo samo nekatere izmed mnogih.

Kulturno kongresni center Dolenjske Toplice nudi sodobno opremljene prostore za izvedbo predstavitev in prirejanje posvetov, konferenc, kulturnih prireditev, kongresov, seminarjev in ostalih strokovnih srečanj. Vsi prostori, ki vključujejo veliko dvorano, dve avli in dve sejni sobi, so klimatizirani ter omogočajo uporabo sodobne avdiovizualne opreme, dostop do interneta, opremo za projiciranje, namizno in brezžično ozvočenje itd. Zato ni razloga, da ta lokacije ne bi bila primerna prav za vaše poslovno srečanje.

Poslovno srečanje

Sodobno opremljeni prostori Kulturno kongresnega centra  – Foto: Arhiv občine Dolenjske Toplice

Poslovno srečanje

Prostori so primerni za najrazličnejše dogodke – Foto: Arhiv občine Dolenjske Toplice

Poleg samega KKC je v kraju in okolici na voljo še več drugih zanimivih lokacij in objektov za različne priložnosti. Eden od teh je spomeniško zaščiten vrtni paviljon Hudičev turn v Soteski, ki je še posebej lep spomladi ob cvetenju belih narcis. Stolp, zgrajen v 17. stoletju, je akustično izjemen in nudi zanimiv in nenavaden prostor za številne glasbene in kulturne prireditve, razstave, poroke, druženja in protokolarne dogodke. Je prostor z zgodbo, ki je s svojimi baročnimi freskami učencev nizozemskega slikarskega mojstra Almanacha, historičnim pridihom in pravljično podobo najbolj primeren za intimne svečanosti. Čeprav to pomeni, da za vaše poslovno srečanje morda ni idealen prostor za organizacijo, pa je lahko Hudičev turn dodana vrednost vašega srečanja v naših krajih. S svojo zgodovino in arhitekturno vrednostjo bo zagotovo dodal vrednost vašemu dogodku.

Poslovno srečanje

Vrtni paviljon Hudičev turn v Soteski  – Foto: Boštjan Pucelj

Poslovno srečanje

Zanimiv in nenavaden prostor primeren za številne glasbene in kulturne prireditve – Foto: Boštjan Pucelj

Prostor za poslovno srečanje nudi tudi objekt posebnega zgodovinskega pomena za Dolenjske Toplice ‒ Sitarjeva hiša, ki se nahaja na Sokolskem trgu, nasproti že omenjenega Kulturno kongresnega centra. Poleg sejne sobe s pred kratkim obnovljenimi avtentičnimi stenskimi poslikavami je na voljo še sodobno opremljena kuhinja, primerna za tematske delavnice in degustacije, manjši prostor za razstave ter bogata ponudba ročno izdelanih artiklov lokalnih ponudnikov, ki so kot nalašč za izvirna poslovna darila. V Sitarjevi hiši se lahko podate tudi na inovativno interaktivno 4D doživetje z elementi igrifikacije in naš kraj doživite na nov, čisto poseben način. Tu se nahaja tudi Turistično informacijski center (TIC Dolenjske Toplice), kjer so vam vedno na voljo za vsakršne informacije o naši ponudbi. Vabimo vas tudi, da obiščete našo spletno stran, Facebook in Instagram.

Poslovno srečanje

Sitarjeva hiša ‒ na (iz)virih tradicije – Foto: TIC Dolenjske Toplice

Poslovno srečanje

Bogata ponudba ročno izdelanih artiklov – Foto: TIC Dolenjske Toplice

Zaključek - Svetel zgled trajnostnega razvoja

Dolenjske Toplice so poleg zdraviliške tradicije v sodobnem času postale mesto kongresnega in kulturnega turizma. Zaradi naše zaveze usmerjenosti v trajnostni razvoj si prizadevamo obogatiti našo turistično ponudbo odgovorno in z mislijo na prihodnje generacije. Postanite del naše zgodbe tudi vi in organizirajte vaše naslednje poslovno srečanje pri nas!

S pomočjo Eventnika ekipe pa lahko predstavljene ideje zapakiramo tako, da bodo prilagojene prav za vaše ekipno druženje. Za več informacij nas kontaktirajte na info@eventnika.si.

Vam je naša objava pomagala? Delite jo s prijatelji:

PREBERITE VEČ

“O tem, kaj se dogaja v svetu organizacije dogodkov”.

Vsi vemo, da je teambuilding ključnega pomena za razvoj uspešnih organizacij. Najbrž se vsi vsako leto sprašujemo, ...

Kam torej na zabavno prednovoletno druženje, ki bo po meri vodstva podjetja in zaposlenih?

Tokrat bomo bolje pogledali izbiro primerne lokacije za organizacijo manjšega sejma ...

Vsi vemo, da je teambuilding ključnega pomena za razvoj uspešnih organizacij. Najbrž se vsi vsako leto sprašujemo, ...