Vedoželjnež_Inspriacija2
Vedoželjnež_Inspiracija3
Vedoželjnež_Inspiracija4
Vedoželjnež_Inspiracija1

VEDOŽELJNEŽ

“Blog, ki vam bo razkril majhne in velike skrivnosti profesionalnih organizatorjev dogodkov.”

Vedoželnjež_main3
natasa-potocnik-enigmarium2

Planirate vaš naslednji teambuilding v sobi pobega?

Za vas piše Nataša Potočnik, izvršna kreativna direktorica, Enigmarium d.o.o., dne 29. 11. 2023

Teambuilding v sobo pobega

Razvozlajte skrivnost kvalitetnih teambuildingov – Foto: Arhiv Enigmarium

Razvozlajte skrivnost: zakaj teambuildingi v sobah pobega krepijo timske kompetence, spodbujajo kreativnost in ekipam vračajo elan!

Vsi vemo, da je teambuilding ključnega pomena za razvoj uspešnih organizacij. Najbrž se vsi vsako leto sprašujemo, kakšen teambuilding bi izbrali za našo ekipo, da bi nas še bolj povezal, da bi si ga udeleženci zapomnili, se sproti kaj naučili in se predvsem izvirno ter izvrstno zabavali.

Na trgu obstaja veliko različnih oblik dogodkov za druženje in rast, a če bi želeli odkleniti skrite potenciale, povezati ekipo in okrepiti sodelovanje, potem za krepitev timskih kompetenc izkoristite sobe pobega, ki so se v zadnjem času izkazale za posebno priljubljene in učinkovite. 

Sobe pobega so s svojo napeto zgodbo in misijo, dramaturgijo in scenografijo ter raznolikimi ugankami, kjer vsakdo pride na svoj račun idealen in edinstven način, za razvijanje polnega potenciala ekipe. V namišljeni situaciji, v kateri je tim postavljen pred izzivom in časovnim pritiskom, je ključno, da se vzpostavi trdno medsebojno razumevanje, komunikacija in zaupanje med člani, zgradi strategija, razmišlja izven okvirjev in prisluhne idejam drugih. Le skupaj vam lahko uspe.

Koristni učinki sob pobega:

Sodelovanje in komunikacija: reševanje igre pobega zahteva sodelovanje vseh članov ekipe. Vsak član ima svojo vlogo in prispeva svoje ideje, rešitve in veščine. Komunikacija je ključna pri reševanju ugank in skrivnosti v sobi, kar spodbuja izmenjavo informacij in medsebojno razumevanje.

Razvijanje kreativnega razmišljanja: igralce čakajo različne naloge in uganke, ki zahtevajo kreativno razmišljanje in strateško reševanje problemov. Ekipa se nauči prilagajati se hitro spreminjajočim se situacijam in skupaj iskati rešitve.

Krepitev zaupanja: da bi uspešno rešili misijo, morajo člani ekipe zaupati drug drugemu. Igra v sobi pobega spodbuja zaupanje v sposobnosti in odločitve sodelavcev.

Povečanje motivacije in zadovoljstva: skupne zmage povečajo motivacijo in zadovoljstvo zaposlenih. Uspešno rešene naloge prinašajo občutek ponosa in pripadnosti ekipi.

Izboljšanje skupinske dinamike: teambuildingi v sobah pobega omogočajo priložnost za boljše razumevanje vloge vsakega člana ekipe. To pomaga pri boljšem usklajevanju dela in sodelovanju.

Razvoj veščin: Skozi različne aktivnosti se lahko izboljšajo veščine in sposobnosti, kot so reševanje problemov, vodenje, sodelovanje, reševanje konfliktov in sprejemanje odločitev.

Ko se člani ekipe soočijo z izzivi in nalogami na teambuildingu, lahko povečajo svojo samozavest in občutek lastne vrednosti.

Boljše reševanja konfliktov: teambuildingi lahko pomagajo identificirati in reševati morebitne konflikte znotraj ekipe. Sodelavci se naučijo bolje razumeti drug drugega.

Povečanje pripadnosti podjetju: Udeležba na teambuildingu krepi občutek pripadnosti zaposlenih podjetju, kar povečuje njihovo zavzetost za skupne cilje.

Edinstveno doživetje: Sobe pobega ponujajo edinstveno izkušnjo, ki je zabavna in vzpodbuja medsebojno povezovanje. To je odličen način za sprostitev in razvedrilo izven delovnega okolja, v katerem pobegneš od vsakdanje rutine.   

Teambuilding v sobo pobega

Soba pobega je prostor, kjer se boste počutili kot James Bond, Superman ali Superwoman,  Sherlock Holmes ali gopodična Marple! – Foto: Arhiv Enigmarium

Teambuilding in soba pobega, kaj morate vedeti?

Izvedba escape teambuildinga za večje skupine ima določene posebnosti. Izzivi v igrah pobega so zasnovani raznoliko – za vsakogar:  nekdo bo boljši v logiki, nekdo v matematiki, en bo prepoznal barvni vzorec, tretji pa z natančno in mirno roko prispeval k rešitvi finomotorične uganke. Majhne skupine omogočajo, da v igri vsak igralec pride na svoj račun. 

Vendar ima večina ponudnikov escape room iger v ponudbi več sob; tako lahko štarta več ekip istočasno v več sobah in med seboj celo tekmuje. Ponekod za izvedbe timbilding programov namenjajo več časa kot za posamično skupino, pobege pa lahko tudi nadgradijo in posebej prilagodijo vašemu podjetju.

V Enigmariumu, vodilnemu ponudniku teambuilding dogodkov v sobah pobega v Sloveniji, vam v Ljubljani, kjer je na voljo 7 različih iger ali v Mariboru, kjer jih je 5, ponujamo dodatne personificirane uganke, da vsaka ekipa iz svoje sobe prinese svoj košček sestavljanke  in tako doprinese k skupnemu cilju. Dogodke je moč zaokrožiti tudi s penino ali prigrizki.

In še “high-end” nadgradnja: obogatitev timbildinga z escape (work)shopom:  »Skozi igro do večje zavzetosti«, kjer se udeleženci najprej preizkusijo v zabavni igri pobega iz sobe, zatem skozi analizo in refleksijo spoznajo pomen igrifikacije in zabavologije kot pristopov, ki jih za razvoj kompetenc svojih zaposlenih in izboljšanje svojih poslovnih rezultatov uporabljajo tudi največja in najuspešnejša mednarodna podjetja, kot so Google, Red Bull in Lego.

Teambuilding v sobo pobega

Soba pobega je odlična aktivnost, ki spodbuja sodelovanje, komunikacijo in razvijanje pomembnih veščin Foto: Arhiv Enigmarium

ZAKLJUČEK

Če povzamemo: zabavna pustolovščina v izvrstno zasnovani sobi pobega je odlična teambuilding aktivnost, ki spodbuja sodelovanje, komunikacijo in razvijanje pomembnih veščin za uspešno ekipno delo.    

Vsekakor vas čaka nepozabna zabava, v kateri bodo igralci razvijali spretnosti in nova znanja, izboljševali prilagodljivost, predvsem pa komunikacijo ob novih nepoznanih situacijah, timsko razvijali strategije ter s skupnim sodelovanjem osvajali cilje, se ob tem še bolj povezali in odlično ter zdravo pozabavali.

Ne pozabite: igralci vstopijo v našo sobo kot posamezniki, iz sobe pa pride navdušena ekipa!

Z veseljem vam pomagamo do idealnega teambuilding programa za vašo ekipo, pokličite nas na 031 33 44 88 ali nam pišite na info@escape-room.si

PREBERITE VEČ

“O tem, kaj se dogaja v svetu organizacije dogodkov”.

Kam torej na zabavno prednovoletno druženje, ki bo po meri vodstva podjetja in zaposlenih?

Tokrat bomo bolje pogledali izbiro primerne lokacije za organizacijo manjšega sejma ...

Zaradi svoje idilične lokacije, razkošja tišine, umirjenega utripa in naravnih lepot so nadvse primerne za ...

Kam torej na zabavno prednovoletno druženje, ki bo po meri vodstva podjetja in zaposlenih?