Vedoželnjež_splet2
Vedoželnjež_splet3
Vedoželnjež_splet4
Vedoželnjež_splet1

VEDOŽELJNEŽ

“Blog, ki vam bo razkril majhne in velike skrivnosti profesionalnih organizatorjev dogodkov.”

Vedoželnjež_main3
Avtor

KATERE SO NAJBOLJŠE ZUNANJE APLIKACIJE ZA SPLETNE DOGODKE?

Za vas piše Domen Bukovec, dne 16. 12. 2021

Aplikacije za speltne dogodke

Zunanje aplikacije za spletne dogodke – Foto: Pexels, Pixabay

Angažiranost udeležencev spletnih dogodkov, sestankov ali izobraževanj veliko težje vzpostaviti v virtualnem okolju, kot pa v živo na določeni fizični lokaciji, predvsem zaradi omejene “spontanosti” udeležencev.

Zato vam v tej blog objavi razkrivamo 5 aplikacij, ki bodo vaše udeležence iz pasivnih “zombijev” spremenili v aktivne soustvarjalce dogodka.

Za mnoge udeležence je enosmerna spletna udeležba dolgočasna izkušnja, ki tudi posameznike z najboljšimi nameni prisili v apatičnost in izgubo zanimanja. To pa lahko povzroči nedoseganje ciljev vaših spletnih dogodkov, sestankov ali izobraževanj in neudeležbo v prihodnje. 

Da bi vam prihranili čas, trud in denar, smo sestavili seznam 5 najboljših orodij za vključenost udeležencev v vaše spletne dogodke. Ti vam bodo pomagali vključiti udeležence in jih spodbuditi h kognitivnem spremljanju vašega spletnega dogajanja. S klikom na posamezno ime aplikacije lahko dostopate do njihovih originalnih spletnih strani in tam izveste več podrobnosti o dotični aplikaciji. 

Mentimeter je enostavna in interaktivna aplikacija, ki vam omogoča kreacijo edinstvenih in dinamičnih predstavitev, ki bodo navdušile in pritegnile vaše občinstvo.

Aplikacije za spletne dogodke - Mentimeter

Posnetek zaslona spletne strani aplikacije Mentimeter – Foto: https://www.mentimeter.com

Google Jamboard je popolnoma brezplačna digitalna bela tabla, ki uporabnikom omogoča virtualno komuniciranje idej in izmenjavo informacij na sestankih ter delavnicah.

Posnetek zaslona uporabe aplikacije Jamboard – Foto: Eventnika

Slido je rešitev za anketiranje, ki omogoča vključevanje občinstva na virtualnih srečanjih, dogodkih in konferencah. Omogoča nam hitro in interaktivno pridobitev informacij s strani udeležencev.

Aplikacije za spletne dogodke - Slido

Posnetek zaslona spletne strani aplikacije Slido – Foto: Posnetek zaslona https://www.sli.do

Mindmeister je brezplačno orodje, ki nam omogoča neskončno platno za ustvarjanje miselnih vzorcev z našimi udeleženci. Orodje nam v lepo oblikovani platformi ponuja možnosti za sodelovanje in načrtovanje projektov.

Aplikacije za spletne dogodke - Mindmaster

Posnetek zaslona spletne strani aplikacije Mindmaster – Foto: Posnetek zaslona https://www.mindmeister.com

Mural je brezplačna (lahko nadgradite v plačljivo) aplikacija za sodelovanje, za timsko razmišljanje in miselno načrtovanje. Uporabljate ga za izdelavo virtualnega platna in bele table, kjer lahko vaša ekipa riše, dodaja zapiske, slike in datoteke ter hkrati komunicira v realnem času.

Aplikacije za spletne dogodke - Mural

Posnetek zaslona spletne strani aplikacije Mural – Foto: Posnetek zaslona https://www.mural.co/

Zaključek

Čeprav se zdi povezovanje z našimi online udeleženci sprva zapleteno, lahko le-to hitro postane enostavno ob izbiri pravega orodja. Ko boste preizkusili zgoraj našteta orodja še v praksi, boste kmalu ugotovili, da so aplikacije le podaljšek naše domišljije,  ko se želimo povezati in vključiti naše udeležence. Na spletu najdemo tudi veliko drugih orodij, ki nam pri temu pomagajo, orodja kot so Engamio, Miro in še bi lahko naštevali.

Nekaj pa zagotovo drži – pravo orodje pomeni razliko med izvrstnim izkušnjo ali pa dolgočasnim dogodkom.

Ne veste, kje začeti pri organizaciji spletnih dogodkov? Preberite našo blog objavo o Spletnih dogodkih ali pokličite našo Niko Močnik na 041 921 635 in si rezervirajte 30 minutno brezplačno svetovanje, kjer vam bo razjasnila potrebne korake za vaš spletni začetek.

Vam je naša objava pomagala? Delite jo s prijatelji:

PREBERITE VEČ

“O tem, kaj se dogaja v svetu organizacije dogodkov”.

Spletno govorništvo je vse okoli nas. Če si čisto na začetku svoje poti, je prvi korak to, da preizkusiš svoje ...

Pogumno smo zakorakali v leto 2023 in na vidiku so spremembe, tako osebne kot poslovne narave.

Bi radi organizirali dogodek in ne veste, kako sploh začeti? Lokacija, datum, dekoracija, hrana, glasba, ...

Spletno govorništvo je vse okoli nas. Če si čisto na začetku svoje poti, je prvi korak to, da preizkusiš svoje ...