Vedoželjnež_Eventnikapedia2
Vedoželjnež_Eventnikapedija
Vedoželjnež_Eventnikapedia4
Vedoželjnež_Eventnikapedija

VEDOŽELJNEŽ

“Blog, ki vam bo razkril majhne in velike skrivnosti profesionalnih organizatorjev dogodkov.”

Vedoželnjež_main3
Avtor Vedoželjnež

OD VAS O NAS: ORGANIZACIJA DOGODKA S PODPORO EVENTNIKE

Za vas piše Jure Bizjak, dne 17. 08. 2022

Organizacija dogodka s podporo eventnike

Ekipa Light DOO  – Foto: Light DOO

Pri podjetju LIGHT, podjetniško svetovanje z ljubeznijo, smo se v začetku leta 2022 odločili, da organiziramo naš prvi večji večdnevni dogodek – LIGHT oddih. Naša namera je bila od samega začetka jasna. Želimo ustvariti dogodek, ki bo vsem udeležencem/kam ostal v lepem spominu. Da se bodo tekom 2 dnevnega oddiha resnično sprostili in povezali s svojo notranjo esenco harmonije in miru ter se naučili preproste in uporabne tehnike za ustvarjanje življenjskega ravnovesja.

Dobro smo se zavedali, da potrebujemo za organizacijo dogodka in izvedbo strokovno podporo. Vedeli smo, da želimo sodelovati z nekom, ki ima podobne vrednote in resnično prepozna naše poslanstvo. Poslanstvo podjetja LIGHT je, da podjetništvu odpiramo vrata za ustvarjanje odnosov z ljubeznijo. Naših 5 glavnih vrednot pa je sledečih: predanost, pogum, sodelovanje, ustvarjalnost in kompetentnost.

Niko Močnik iz Eventnike smo vsi solastniki in solastnica poznali že kar lep čas. Ko smo najprej pomislili na njeno podjetje za podporo pri organizaciji dogodka, smo se po malem že začeli sproščati in uživati. Seveda smo vklopili tudi naš podjetniški razum in smo najprej pridobili 3 različne ponudbe pri sami organizaciji dogodka. Izvedli smo informativna srečanja, kjer smo predstavili naš koncept samega LIGHT oddiha in kaj si želimo od organizacije. Vendar je na koncu, kot se rado zgodi, prevladal tisti prvi notranji občutek. Eventniko smo soglasno potrdili za našo glavno podporo in vodjo organizacije dogodka.

Nato so v marcu in aprilu sledili prvi usklajevalni sestanki, kjer nam je Nika predstavila plan aktivnosti pred, med in po dogodku. Za lokacijo dogodka smo bili predhodno že odločeni. Izbrali smo si čudovito naravno okolje Rimskih term. Za točen datum (jesen letošnjega leta), pa nam je Nika na podlagi izkušenj predlagala začetek oktobra. Glede na razpoložljivost termina in v skladu z luninim koledarjem smo izbrali četrtek in petek, 6. in 7. oktobra (par dni pred polno luno).

Organizacija dogodka s podporo eventnike
Organizacija dogodka s podporo eventnike

Lokacija Light oddiha: Rimske terme – Foto: Light DOO

Nika nas je nato spodbudila, da še bolj jasno izkristaliziramo našo glavno ciljno publiko in na kakšne načine želimo komunicirati in promovirati dogodek. Pri naši svetovalni dejavnosti imamo največ strank prav iz podjetniškega sveta. Tako da ni presenetljivo, da najbolj dejavno pri samem oglaševanju ciljamo na lastnike/ce podjetij, managerje/ke in vse podjetne po srcu. Podnaslov LIGHT oddiha je: Zdrav vodja pomeni zdrav tim – jedro zdravega podjetja pa so zadovoljni ljudje. 

V mesecu maju smo zaključili s prvim delom priprav in zaokrožili vse potrebno za uspešno promocijo in oglaševanje dogodka. K sodelovanju na samem dogodku smo povabili tudi gosta Petro in Uroša Dobnikar iz Šole Luči. Tudi pri tej odločitvi nas je najbolj vodil faktor usklajenosti (kompatibilnost) med izvajalci programa. Da lahko skupaj vsem gostom približamo naše izkušnje in jim predstavimo praktične tehnike čuječnosti za boljšo regeneracijo in energijsko polnjenje, ki so še posebej uporabne na področju managementa in vodenja ljudi. 

Predstavitveni video oz. napovednik za Light oddih – Video: Light DOO

Če na kratko povzamem vse ključne aktivnosti, na katere nas je Nika dosledno opozarjala in nas motivirala k izvedbi:

  • Namen, cilji, ciljna publika
  • Kdaj in kje
  • Ime in vsebina dogodka
  • Gostje in vsebina
  • Vrednost, prijavni obrazec
  • Stroškovnik dogodka
  • Oglaševanje na spletni strani in socialnih omrežjih

Glede na to, kaj vse zajema uspešna organizacija dogodka in kasnejša izvedba dogodka (ki nas seveda še čaka), smo si izbrali ravno dovolj časa – dobrega pol leta. Predvsem smo se poleg vseh potrebnih aktivnosti še vedno lahko posvečali naši primarni svetovalni dejavnosti. To, da se lahko kot naročniki zanesemo na osebo, kot je Nika, in na njen celotni tim Eventnikaza usmerjanje in vodenje organizacije dogodka, je izjemnega pomena. Da zaupamo in se lahko resnično prepustimo.

Zaključek

Vsekakor lahko Eventniko iz srca priporočimo vsakomur, ki želi organizirati dogodek na visoki ravni z največjo mero strokovnosti in pozitivne energije. Najboljši del je pa vsekakor, da se lahko med samo organizacijo dogodka posvetite vašim primarnim dejavnostim in vse pomembne elemente izvedbe prepustite Niki in top ekipi.

Več o samem programu in ostalih informacijah LIGHT oddiha si lahko ogledate s klikom na spodnji gumb.

Vam je naša objava pomagala? Delite jo s prijatelji:

PREBERITE VEČ

“O tem, kaj se dogaja v svetu organizacije dogodkov”.

Vsako podjetje ima svojo idealnega naročnika. Tudi pri podjetju Eventnika - podjetju za organizacijo ...

Vsi si želimo, da bi Božič bil čaroben čas… In tukaj ne mislim samo na bel, snežen Božič. Prazniki so za večino ...

Danes vam bom povedala zgodbo. Zgodbo o ozadju najboljšega dogodka leta 2019. Kako si upam trditi, da je bil to najboljši ...

Vsako podjetje ima svojo idealnega naročnika. Tudi pri podjetju Eventnika - podjetju za organizacijo ...